Top
 
 
 
 
Contact

Ducttape: de krachtpatser onder de tapes

Ducttape (ook wel duck tape genoemd) is een soort handig, sterk en populaire plakband dat voor veel toepassingen gebruikt wordt. Omdat superstevig, olie- en waterbestendig is én –ondanks de sterkte- zeer makkelijk af te scheuren is, behoort ducttape tot één van de populairste producten op de werkvloer én thuis.

Toepassingen van ducttape: werk en thuis
Duct tape is onmisbaar op het werk. U kunt het bijvoorbeeld gebruiken voor snelle en acute reparaties, het tijdelijk vastplakken of bundelen van materialen, maar ook voor het stralen of markeren van bepaalde ondergronden. De stevige tape kan ingezet worden voor de meest uiteenlopende toepassingen en is daardoor het meest veelzijdige stukje tape.

Wie met ducttape werkt, weet dat dit product ook thuis onmisbaar is. Door de sterke kleefkracht kunt u het werkelijk overal voor gebruiken: het tijdelijk repareren van stoelen of een loshangende bumper van de auto bijvoorbeeld. Maar er kan nog veel meer gedaan worden met deze sterke tape, u moet alleen een beetje creatief zijn! En lukt het niet? Plak er dan nog wat bij. Ze zeggen niet voor niets ‘If you can’t fix it using duct tape, you’re not using enough’!
Ducttape wordt zelfs voor medische aandoeningen gebruikt, zoals het verwijderen van wratten.

Ducttape

Soorten ducttape
Ducttape komt in verschillende soorten bijvoorbeeld voor binnen, voor buiten of voor industriële toepassingen zoals straalwerkzaamheden (dan wordt het ook wel straaltape genoemd). Bent u benieuwd welke soort duct tape voor uw werk het meest geschikt is, lees dan ons blogartikel over het kiezen van ducttape.

Geschiedenis
Over het ontstaan en de naam van duct tape/duck tape, bestaat onenigheid. Waarschijnlijk is de term ‘duck tape’ in de Tweede Wereldoorlog ontstaan. ‘Duck’ was toen een andere benaming voor de katoenstof die bijvoorbeeld voor tenten gebruikt werd. Het plakband leek op de katoenstof en was net als de stof goed waterbestendig.
Een andere theorie is dat men snel ‘duck tape’ verstaat als iemand het over ducttape heeft. En zo zijn er nog enkele theorieën.

Bewezen kracht
De kracht van ducttape is diverse keren bewezen in het Amerikaanse televisieprogramma MythBusters. De heren testten in dit programma onder meer dat het mogelijk is om een 30 meter lange brug te maken die minimaal 1 persoon kan dragen, dat het mogelijk is om een waterdichte boot en kanon van de krachtige tape te maken, dat een auto opgetild kan worden met de tape én dat er een kapot vliegtuig mee gerepareerd kan worden. Need we say more?

Meer weten? Lees ons blogartikel over het kiezen van de juiste duct tape.
Hulp nodig? Onze specialisten staan met passend advies voor u klaar. Neem direct contact op.

Bestel nu de allerbeste ducttape!

Gegevens

De Amert 601 5462 GH Veghel
Telefoon +31(0)88-46 46 300
E-mail sales@arvas.com
Ma t/m Vr 08.00 tot 18.00 uur
Route
Close Close

  Aanhef *

  Achternaam *

  Voornaam *

  Bedrijf *

  Functie *

  Telefoon *

  E-mail *

  Opmerking

  Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

  x

  Chat met een specialist!

  Online
  Vul hieronder uw naam in en start de chat
  Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@deltectape.nl.
  E-mail conversatie naar: