Top
 
 
 
 
Contact

Luchtdicht bouwen

Vanaf 1 januari 2021 – voor overheidsgebouwen 1 januari 2020 – dient nieuwbouw in Nederland uit Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG) te bestaan. Dit betekent dat de energieprestatie van huizen en gebouwen strenger wordt. Huizen mogen dus minder fossiele energie gebruiken om een huis te verwarmen. Vanaf 2020 moeten alle huurwoning in het bezit van woningcorporaties een energielabel B of hoger hebben. Bij particuliere huurwoningen is dit 80% met label C of beter.

Om dit te bereiken worden komend jaar nog eens 65.000 nieuwbouw woningen gebouwd die moeten gaan voldoen aan de BENG eisen. Daarnaast worden de komende jaren, ieder jaar 300.000 woningen gerenoveerd om te voldoen aan een zuiniger energielabel. Dit heeft het Rijk afgesproken met de bouw-, installatie- en energiesector.

Sampleaanvraag

Keuzehulp

Bekijk de brochure

Hoe luchtdichter een gebouw, hoe minder fossiele energie er nodig is ter verwarming, hoe sneller de BENG eisen gehaald worden. Voor zowel nieuwbouw als renovatie is luchtdicht bouwen dus een essentieel onderdeel om de strengere bouweisen te behalen. Het gebruik van luchtdicht bouwen is ook nog eens stukken voordeliger dan bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp, en daardoor de meest gevraagde oplossing om het energieverbruik van gebouwen te verlagen. Zonder luchtdicht bouwen loopt u dus kans om projecten uit de 300.000 renovaties en 65.000 nieuwbouw woningen mis te lopen. Daarnaast, hoe sneller u luchtdicht bouwen kunt toepassen, hoe meer projecten u kunt doen, die de concurrentie moet laten liggen.

Uit onderzoek blijkt dat slechts 53% van de aannemers ooit luchtdicht bouwt of gebouwd heeft. In deze 53% worden nog veel verschillende producten gebruikt om tot een luchtdichte bouw te komen. De grootste ergernis omtrent luchtdicht bouwen is dan ook, onduidelijkheid.

 • Welke producten heb ik nodig voor mijn project?
 • Waar moet ik ze toepassen?
 • Hoe zorg ik voor een goede toepassing?

Deltec levert daarom een compleet, duidelijk en makkelijk toepasbaar pakket waarmee u een volledig project luchtdicht kunt bouwen. Dit alles inclusief een stappenplan en heldere product uitleg voor al uw medewerkers voor een optimaal luchtdicht resultaat. Nooit meer onduidelijkheid over luchtdichte bouw en alle benodigde producten met advies onder één dak. En mochten er toch nog vragen zijn? Bel de speciale Deltec advies lijn!

Vraag direct een sample aan!

  Bedrijfsnaam*

  Contactpersoon*

  Adres*

  Postcode*

  Plaats*

  Emailadres*

  Ik ontvang graag een sample van tape(s):

  Binnenbouw
  Deltec Tape 3620Deltec Tape 3630Deltec Tape 3010Deltec Butyl Tape 3720

  Buitenbouw
  Deltec Tape 3670Deltec Tape 3660Deltec Roof 4026Deltec Proof 3770/3772

  Gegevens

  De Amert 601 5462 GH Veghel
  Telefoon +31(0)88-46 46 300
  E-mail sales@arvas.com
  Ma t/m Vr 08.00 tot 18.00 uur
  Route
  Close Close

   Aanhef *

   Achternaam *

   Voornaam *

   Bedrijf *

   Functie *

   Telefoon *

   E-mail *

   Opmerking

   Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

   x

   Chat met een specialist!

   Online
   Vul hieronder uw naam in en start de chat
   Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@deltectape.nl.
   E-mail conversatie naar: