Top
 
 
 
 
Contact

Masking tape voor stukadoors

“Waarom zou ik als stukadoor een speciale masking tape gebruiken?” en “Wat is het verschil tussen normale masking tape en masking tape voor stukadoors?” zijn vragen die regelmatig aan ons gesteld worden. Wij kunnen u alvast één ding verklappen: bent u stukadoor, gebruik dan echt een masking tape die speciaal ontwikkeld is voor stukadoorswerkzaamheden. In dit artikel leggen we u uit waarom.

Toepassing masking tape
Over het antwoord kunnen we kort zijn: de toepassing en ondergrond bepalen of u beter een stukadoorstape kunt gebruiken of niet. Waarom? Stukadoors hebben vaak te maken ruwere verwerkingsmaterialen dan bijvoorbeeld een schilder. Een stukadoor komt namelijk vaker in aanraking met een wat ruwere ondergrond waardoor de tape moeilijker wil hechten. Daarom heeft masking tape voor stukadoors een versterkte kleeflaag wat zorgt voor een betere hechting dan normale masking tape. Zo wordt dit probleem direct getackeld!

Naast de ruwe ondergrond werken stukadoors vaak met grover en vochtig materiaal zoals pleisterwerk. Dit heeft uiteraard ook invloed op de masking tape en is de kans op inscheuren van de tape aanwezig. Zo’n situatie kan bijvoorbeeld ontstaan bij het uitharden van sierpleister. Er komt dan kracht op de tape te staan bij het verwijderen. Daar moet de tape natuurlijk wel tegen bestand zijn, want inscheuren van de tape is één van de grootste ergernissen! Bovendien kost het verwijderen van de taperesten veel onnodige tijd! Daarom is normale maskeertape minder geschikt voor stukadoors: u kunt beter kiezen voor speciale stukadoors masking tape.

Masking tape

Materiaal masking tape
De stukadoorstape zoals iedere stukadoor ‘m kent is gemaakt van crêpepapier. Dit papier is speciaal verstevigd en voorzien van een impregnering, zodat de tape niet inscheurt en bestand is tegen vocht. Daarbij gaat dit gepaard met een betere kleeflaag voor een perfecte hechting op ruwe en lichtvochtige ondergronden. Een goed voorbeeld van een echte stukadoorstape is de Deltec Maskeertape Pro.

Daarnaast zien we een ander soort materiaal steeds vaker voorbij komen: washi tape. Dit is tape gemaakt van Japans rijstpapier, ook wel washi genoemd. Steeds meer professionals raken bekend met de voordelen van de dunne en sterke washi tape: zorgt voor scherpe afscheidingen, scheurt niet in en levert de beste afwerking.
Deltec Tape heeft als laatste ontwikkeling een nieuwe washi tape aan het stukadoorsassortiment toegevoegd, namelijk de Deltec Maskeertape Extreme, geschikt voor ruwe en lichtvochtige ondergronden. De tape creëert de beste afwerking en scheurt door de vezelversterkte drager niet in bij het verwijderen. Ook kan deze masking tape tot wel 4 maanden ingezet worden zonder het nalaten van lijmresten! Ideaal dus voor binnen én buitengebruik! Doordat de tape gemaakt is van washi-papier kan de tape ingezet worden voor zowel schilders- als stukadoorswerkzaamheden.

Een geschikte masking tape kiezen
Waar moet u nou precies op letten bij het uitzoeken van een masking tape? Wij helpen u op weg:

 • Wat is de toepassing?
 • Hoelang moet de tape inzetbaar zijn?
 • Moet de tape geschikt zijn voor binnen of buitengebruik?
 • Voor welke ondergrond wordt de tape ingezet (ruw, vochtig of kwetsbaar)?

Op basis van de antwoorden op deze vragen kunt u al een redelijke inschatting maken welke tape voor u geschikt is. Onze online keuzekaart maakt het u heel gemakkelijk om te juiste tape te kiezen.
We adviseren wel altijd om eerst te testen voor dat u de tape groots in gaat zetten. Wilt u zeker weten dat u de juiste tape inzet? Dan raden wij u aan om contact op te nemen met één van onze experts voor een juist advies.

Gegevens

De Amert 601 5462 GH Veghel
Telefoon +31(0)88-46 46 300
E-mail sales@arvas.com
Ma t/m Vr 08.00 tot 18.00 uur
Route
Close Close

  Aanhef *

  Achternaam *

  Voornaam *

  Bedrijf *

  Functie *

  Telefoon *

  E-mail *

  Opmerking

  Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

  x

  Chat met een specialist!

  Online
  Vul hieronder uw naam in en start de chat
  Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@deltectape.nl.
  E-mail conversatie naar: