Top
 
 
 
 
Contact

News

8 december 2017

[BLOG] Hoe moet ik mijn tape opbergen?

Er zijn verschillende punten waar u op moet letten bij het bewaren van de tape. Wanneer er geen rekening wordt gehouden met een juiste opslag, kan dit invloed hebben op het eindresultaat van het desbetreffende project. Wij geven u 4 tips om de tape op een juiste manier op te bergen.

1. Temperatuur

De omgevingstemperatuur heeft direct invloed op de tape en specifiek op de lijmlaag. Daarom is het van belang om de tape op een koele (kamertemperatuur 20C) plek op te bergen. Hierdoor blijft de kwaliteit van de tape constant.

2. Luchtvochtigheid

Ook vocht heeft invloed op de kwaliteit van de tape. We adviseren om de tape op een droge plaats op te bergen. De drager van de tape kan namelijk vocht opnemen waardoor deze eerder kan scheuren of zijn vorm verliest.

3. Uv-straling

Wanneer de lijmlaag van tape in contact komt met uv-straling of simpelweg zonlicht, kan de lijmlaag gaan uitharden. Dit betekent dat de tape niet meer goed hecht bij het gebruik. Er zijn tapes verkrijgbaar die uv-bestendig zijn, de uv-straling heeft hier een beperkte invloed heeft op. Toch adviseren we om alle tapes op een donkere plaats op te bergen, waar geen uv-straling komt. Dit om de kwaliteit van de tape te kunnen garanderen. Het makkelijkste is om de tape in de doos te laten zitten waar ze in verpakt zijn.

4. Periode

Tape is over het algemeen één jaar van optimale kwaliteit. Na één jaar gaat de kwaliteit in kleine stapjes achteruit. Het is niet zo dat de tape na één jaar niet meer te gebruiken is, de kwaliteit wordt alleen minder, wat invloed kan hebben op het eindresultaat van het project. De periode is ook afhankelijk van de bovengenoemde punten.

Wilt u meer weten over het opbergen van tape? Onze specialisten kunnen u verder helpen. Neem direct contact op!

Gegevens

De Amert 601 5462 GH Veghel
Telefoon +31 (0)88-46 46 300
E-mail info@deltectape.nl
Ma t/m Vr 08.00 tot 18.00 uur
Route
Close Close

  Aanhef *

  Achternaam *

  Voornaam *

  Bedrijf *

  Functie *

  Telefoon *

  E-mail *

  Opmerking

  Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

  x

  Chat met een specialist!

  Online
  Vul hieronder uw naam in en start de chat
  Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@deltectape.nl.
  E-mail conversatie naar: