Top
 
 
 
 
Contact

News

8 augustus 2017

[BLOG] Washi tape: dun, sterk en breed inzetbaar

Washi tape is erg populair en kent vele toepassingen. Maar wat is washi tape precies? En wat kunt u ermee op professioneel vlak? Wij leggen graag alle ins en outs aan u uit.

Wat is washi tape?
Washi tape is een maskeertape dat uit verschillende onderdelen bestaat waaronder de drager, één van de belangrijkste onderdelen van een tape. De drager is het gedeelte van de tape waar de lijmlaag aan vast zit. De drager kan van verschillend materiaal gemaakt zijn om voor iedere toepassing het beste resultaat te creëren. Bij de zogenoemde washi maskeertapes is de drager gemaakt van Japans rijstpapier. Dit Japans rijstpapier wordt in vaktermen ‘washi’ genoemd.

Washi rijstpapier is extreem dun en sterk. Dit heeft als voordeel dat er geen lak onder de tape doorvloeit, wat resulteert in een extreem strakke lakrand. Daarbij is de tape in één keer te verwijderen omdat de tape niet inscheurt bij het verwijderen.

Staat washi tape altijd garant voor de beste afwerking?
Het is altijd belangrijk om te kiezen voor een goede kwaliteit washi maskeertape. Er zijn verschillende kwaliteiten washi in de markt verkrijgbaar. Dit verklaart dan ook vaak het prijsverschil van verschillende aanbieders. Vaak lijkt de tape op het eerste gezicht gelijk, maar de praktijk leert dat er wel degelijk verschil in kwaliteit is. Een goedkopere kwaliteit washi geeft niet altijd de garantie voor een scherpe lakrand en is daarbij minder sterk waardoor de tape vaak inscheurt bij het verwijderen. Daarbij kan de kwaliteit van de lijmlaag zeer verschillend zijn.
Hoge kwaliteit washi tapes zijn 4 tot 6 maanden UV-bestendig en zonder lijmresten te verwijderen. Goedkopere washi tapes zijn minder lang UV-bestendig en laten regelmatig lijmresten achter. Dit zorgt ervoor dat er nog altijd nabewerking nodig is om resten te verwijderen en een strakke lakrand te krijgen. Dit kost veel tijd en geeft irritatie, iets wat iedere vakman wil vermijden. De grootste kostenpost zit namelijk in de manuren en niet in de tape. Een besparing op manuren heeft daarom een groter effect dan een besparing op tapes. Een juiste kwaliteit washi tape zorgt voor de perfecte afwerking waardoor er geen manuren verloren gaan bij het verwijderen van lijmresten of het nabewerken voor een strakke afwerking.

Zijn er verschillende soorten washi tapes?
Ja, er bestaan verschillende soorten washi tapes die ieder voor een specifieke toepassing zijn ontwikkeld. Deltec Tape heeft drie soorten washi tapes in haar assortiment:

• Te beginnen met onze topper, Deltec Maskeertape Gold. Deze maskeertape is gemaakt van speciaal washi rijstpapier wat de tape geschikt maakt voor het verkrijgen van extreem scherpe lijnen en afscheidingen. Daarbij is de tape tot maarliefst 6 maanden UV-bestendig en daardoor perfect inzetbaar voor zowel binnen- als buitenwerkzaamheden. De Deltec Maskeertape Gold is dan ook perfect schoon te verwijderen.

• Daarnaast is er de Deltec Maskeertape Purple. Deze maskeertape is ook gemaakt van speciaal washi rijstpapier en heeft dan ook dezelfde unieke voordelen als de Deltec Maskeertape Gold. Er is alleen één verschil en dat is de lijmlaag. Deze lijmlaag is minder klevend gemaakt zodat de tape perfect inzetbaar is voor toepassingen op kwetsbare ondergronden zoals verse lak, sierlijsten, behang etc. De Deltec Maskeertape Purple is tot 4 maanden na inzet schoon te verwijderen en geschikt voor binnengebruik.

• De laatste ontwikkeling op het gebied van washi tape is de Deltec Maskeertape Extreme. Deze tape is gemaakt van vezelversterkt washi rijstpapier met een krachtige lijmlaag. Dit maakt de tape geschikt voor ruwe en lichtvochtige ondergronden. De Deltec Maskeertape Extreme is perfect inzetbaar voor het verkrijgen van strakke lakranden en tot 4 maanden UV-bestendig en zonder lijmresten te verwijderen. Ideaal dus voor binnen- én buitengebruik. Kortom, dé maskeertape voor schilder en stukadoor!

Hoe kies ik de juiste washi tape?
Bij de keuze van de juiste washi tape is het altijd belangrijk om te kijken naar de toepassing. Iedere maskeertape heeft ieder verschillende eigenschappen die voor verschillende toepassingen zijn ontwikkeld.

Stel uzelf daarom altijd de volgende vragen:
• Wat is de toepassing?
• Hoelang moet de tape inzetbaar zijn?
• Moet de tape geschikt zijn voor binnen of buitengebruik?
• Voor welke ondergrond wordt de tape ingezet (ruw, vochtig of kwetsbaar)?

Op basis van de antwoorden op deze vragen kunt u al een redelijke inschatting maken welke tape voor u geschikt is. We adviseren wel altijd om eerst te testen voor dat u de tape groots in gaat zetten. Wilt u zeker weten dat u de juiste inzet? Dan raden wij u aan om contact op te nemen met één van onze experts voor een juist advies.

Hoe kan washi tape het beste worden opgeslagen?
Een washi maskeertape is een natuurproduct. Daarom is het van belang om rekening te houden hoe en waar de tape wordt bewaard. We adviseren om de tape op een koele (kamer)temperatuur te bewaren en op een droge plaats op te slaan. Dit omdat vocht en temperatuur de lijmlaag en drager aan kunnen tasten. Dat betekent dat de algehele kwaliteit van de tape minder wordt wat uiteindelijk invloed zal hebben op het eindresultaat van uw project.

Daarnaast is het verstandig om de tapes op een donkere plaats op te slaan. U kunt de tapes dus gewoon in de doos laten waarin ze verpakt zitten. Wanneer de tape in aanraking komt met UV straling, heeft dit invloed om te lijmlaag. We adviseren om de tape binnen één jaar te gebruiken. Binnen deze periode is de kwaliteit van de tape namelijk optimaal. Na die periode zal de kwaliteit langzaam in stapjes achteruit gaan. Het is niet zo dat de tape na één jaar niet meer te gebruiken is, alleen de kwaliteit gaat langzaam achteruit.

Meer weten? Neem contact op met één van onze specialisten!
Direct bestellen? Ga naar de webshop!

Wellicht vind u dit ook interessant:
https://www.deltectape.nl/duct-tape-kiezen

Gegevens

De Amert 601 5462 GH Veghel
Telefoon +31 (0)88-46 46 300
E-mail info@deltectape.nl
Ma t/m Vr 08.00 tot 18.00 uur
Route
Close Close

  Aanhef *

  Achternaam *

  Voornaam *

  Bedrijf *

  Functie *

  Telefoon *

  E-mail *

  Opmerking

  Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

  x

  Chat met een specialist!

  Online
  Vul hieronder uw naam in en start de chat
  Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@deltectape.nl.
  E-mail conversatie naar: